Сиропиран кекс с орехи

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
194
684
563
232
2
28/06/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 140 мл
  • олио - 100 мл + за намазване
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис за сладкиши - 2/3 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват със захарта на пяна.

Прясното мляко се разбърква с олиото на пяна и се прибавя към яйцата. Разбърква се много добре.

Брашното се разбърква с гриса, кокосовите стърготини и бакпулвера, след което се прибавят към сместа. Разбърква се много добре.

Тавата, в която ще се пече, се намазва с олио. На дъното се слагат 1/2 от счуканите орехи, след което се изсипва сместа.

Отгоре се поръсват останалите орехи.

Пече се в предварително загрята фурна 60 мин. на 160 градуса.

Оставя се да изстине.

Сиропът се приготвя, като захарта, водата и ванилията се варят 30 мин. на слаб огън, след което се оставя да изстине.

Когато кексът е изстинал, се залива със сиропа.

Оставя се да попие сиропа преди да се консумира.

Сиропираният кекс с орехи е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар