Начин на приготвяне
Брашното и захарта са измерени на кухненска везна, не знам на колко чаши отговарят тези грамажи.
Яйцата се разбиват с захарта до побеляване. Добавят се прясното мляко, маслото, олиото, сокът от лимона и ванилията и се разбърква с миксер.
Накрая се добавят брашното с бакпулвера и отново се разбива с миксер.
Загрява се фурна на 180 градуса.
В сместа се добавят лимоновите корички и се разбърква с шпатула, изсипва се в форма за кекс или тава и се пече около 40 -50 мин или докато извадите суха клечка.
Готовият кекс се залива с горещо мляко, в което по желание може да добавите ванилия. Оставя се да престои няколко часа.
Може да се поднесе с пудра захар или сметана за украса.
На снимките парчето не е сиропирано - исках да пробвам кекса, преди да го залея с мляко. Вие също можете да го оставите така, ако ви харесва повече.