Патладжаница

КацаровКацаров
Новак
19
278
58
46
28/06/2020
"Насладете се на невероятна разядка Патладжаница - част от родното кулинарно наследство "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 496
  • Преглеждания за месеца728
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една типична за Пловдивското село Труд лятна разядка.

Патладжаните се изпичат, след това се задушават под капак и се обелват.

В хаванче с малко сол се стрива чесън на паста.

Към чесъна се добавят и орехите и те се счукват. Не става с блендер, защото той ги реже.

При счукването на орехите се отделя и тяхната мазнина и вкусът е различен. Може преди счукване – орехите да се затоплят на сух тиган и това дава невероятен аромат в съчетание с опушения вкус на патладжана.

Към чесъна и орехите се добавят патладжаните и също се счукват.

Добавят се ситно нарязан магданоз и червен лук.

Подправя се със сол, още мазнина и оцет на вкус.

Сервира се като се слага още малко шарлан/зехтин отгоре, малко орехи и лук.

Изяжда се за секунди тази разядка, а пък колко ракия изпива - това вече е друга бира.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар