Хубави постни сладки

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
782
4k
4k
1k
3
29/06/2020
"Постни сладки - ще си вземете ли "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции26
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч. топла (250 мл)
  • шарлан - 6 с.л. + 2 с.л. за доомесване
  • кафява захар - ½ ч.ч. кристална
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • какао - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехи - 2 шепи + за украса
  • типово брашно - 2 и ½ ч.ч. (или пълнозърнесто)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесни, бързи и вкусни веган сладки!

В дълбок съд разбъркваме продуктите за тестото, като започваме с топлата вода и содата и към тях добавяме кафява кристална захар, ванилия, какао, 6 с.л. шарлан, натрошени орехи и накрая брашното (типово или пълнозърнесто).

След като поеме брашното, разбърквайки с голяма дървена бъркалка - добавяме още 2 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), за да може лепкавото тесто да се отлепя от купата.

Със супена лъжица загребваме от тестото и поставяме в тава, намазана с шарлан. Ако се образува неправилна форма, може да съберем с пръсти стърчащите крайчета в центъра и ще се оформи овална форма.

Подреждаме постните сладки на разстояние, тъй като стават по-големи, като се изпекат. Получават се около 26 бр. Поръсваме всяка сладка с пудра захар през цедка и отгоре украсява с красиви орехови ядки (цели или половинки). Печем на 180 градуса за около 20 минутки.

Изваждаме тавата със сладките от фурната и след 1-2 минутки внимателно ги отлепяме с помощта на фина шпатула.

Още топли имат хрупкава коричка, а след като изстинат ги прибираме в кутия и те ще си омекнат.

Хубави постни сладки, подходящи за всякакви поводи и по всяко време!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар