Печено цяло пиле на барбекю

29/06/2020
"Страхотно пиле на барбекю - повод да съберете тайфата "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се отстраняват крилата.

След това се разрязва през гръдната част. Отваря се хубаво и се поставя в найлонова кесия. Начуква се внимателно с дървено чукче.

Пилето се посолява.

В купичка се налива зехтинът. Добавят се червеният и черният пипер и счуканият чесън. Цялото пиле се намазва хубаво с маринатата.

За да се опече пилето цяло, трябва барбекюто да има доста жарава, която се контролира да не е много силна.

Скарата на барбекюто се намазва с парче сланина. Поставя се пилето с кожата нагоре. Обръща се периодично.

Ако ви е останала от маринатата, по време на печене пилето се намазва с нея.

И когато пиленцето хубаво се е зачервило, се маха от скарата и се поставя в тава, като отгоре готовото печено пиле се покрива с друга тава.

Следва опичането на зеленчуците за допълнение и гарнитура на вкусното пиле.

Да ви е вкусно с това печено цяло пиле на барбекю!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар