Начин на приготвяне
Пилето се измива и се отстраняват крилата.
След това се разрязва през гръдната част. Отваря се хубаво и се поставя в найлонова кесия. Начуква се внимателно с дървено чукче.
Пилето се посолява.
В купичка се налива зехтинът. Добавят се червеният и черният пипер и счуканият чесън. Цялото пиле се намазва хубаво с маринатата.
За да се опече пилето цяло, трябва барбекюто да има доста жарава, която се контролира да не е много силна.
Скарата на барбекюто се намазва с парче сланина. Поставя се пилето с кожата нагоре. Обръща се периодично.
Ако ви е останала от маринатата, по време на печене пилето се намазва с нея.
И когато пиленцето хубаво се е зачервило, се маха от скарата и се поставя в тава, като отгоре готовото печено пиле се покрива с друга тава.
Следва опичането на зеленчуците за допълнение и гарнитура на вкусното пиле.
Да ви е вкусно с това печено цяло пиле на барбекю!