Диетични бисквити с цвекло, ябълки и чиа

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
782
4k
4k
1k
3
29/06/2020
"На масата ни винаги има диетични бисквитки - даваме рецептата, за да украсите и вашата с тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша е с обем 300 мл.

Обелваме червеното цвекло и зелените кисели ябълки и ги нарязваме на кубченца. Заедно с ½ ч.ч. вода ги смиламе в нутри булет (или мощен блендер).

Червеното пюре прехвърляме в дълбока купа, удобна за разбъркване. Към него прибавяме кафява кристална захар, брашно от коноп (то е по желание), семена на чиа, сода за хляб, ванилия и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Накрая сгъстяваме с овесени фини ядки, царевично и пълнозърнесто брашно, като непрестанно разбъркваме с телена сладкарска бъркалка, за да може сместа да ги усвои равномерно.

От мокрото тесто отмерваме с чаена лъжичка и оформяме малки топченца, които редим на разстояние в тава, постлана с хартия за печене.

Всяка от домашните бисквити сплескваме внимателно, така че да се получи кръгла и равномерно плоска бисквитка.

Поръсваме ги с малко сусам и отново леко притискаме, само колкото да се залепят семенцата.

Печем на 180-200 градуса до готовност. В зависимост колко време ги печем, може да бъдат мекички, на ако ги препечем леко, могат да бъдат и приятно хрупкави.

Лесни веган диетични бисквити с цвекло, ябълки и чиа – нежни на вкус и сладост!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар