Пандишпаново руло с тахан халва
Patišpanj rolat sa tahini alvomSponge Cake Roll with Tahini Halva
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пандишпаново руло с тахан халва

Пандишпаново руло с тахан халва

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Пандишпаново руло с тахан халва
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
05/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Пухкаво пандишпаново руло с тахан халва - не сте опитвали такова"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 120 г
  • захар - 120 г + за поръсване
  • ванилова захар - 8 - 10 г
  • Крем
  • тахан халва - 150 г слънчогледова
  • краве масло - 85 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар до получаване на гъст, пухкав и плътен крем. За целта е важно яйцата да са на стайна температура.

Пресейте брашното към сместа и разбъркайте внимателно и леко до усвояването му, но без да позволявате пухкавото кремче да сляга.

Покрийте тавичката от фурната (40/30 см.) с хартия за печене и сипете сместа за пандишпановия блат като заравните по цялата повърхност на тавата.

Печете 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Пригответе си чиста кухненска кърпа, напръскайте я леко с вода, за да се навлажни и поръсете със кристална захар.

Изпечения блат обърнете както е горещ върху кърпата, а по хартията прокарайте кубче лед, след това внимателно я отделете.

Завийте на руло заедно с кърпата, а отгоре сложете още една или запечатайте с алуминиево фолио. Така оставете да изстине.

Натрошете или смачкайте с вилица тахан халвата за пълнежа. Има видове, които не са толкова ронливи, в такива случай я смилам в блендер на средна скорост.

Смесете с маслото - меко, на стайна температура, докато получите гладка смес.

Отвийте кърпите и разгънете изстиналия блат. Намажете равномерно с пълнежа и завийте пандишпановото руло отново.

Тъй като халвата е много сладка, пластът не е дебел, но вие ако предпочитате, си пригответе повече пълнеж, въпрос на вкус е.

Готовото сладко руло може да консумирате на момента или да сложите в хладилник, за да се втвърди крема от масло и халва.

Идеята за тази комбинация ми дойде от спомена за детските години, когато в училищния стол или в дома ми често за закуска хапвахме филия хляб, намазана със смес от тахан халва и масло.

В комбинация с пандишпановия блат на рулото също е прекрасно и носи много любими спомени за вкусове от детството.

Дано и на вас ви хареса това пандишпаново руло с тахан халва и да ви е сладко и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: