Начин на приготвяне
Яйца със захарта се разбиват с миксера на до побеляване на сместа (7 минути).
Предварително пресятото брашно с какаото и бакпулвера се прибавят постепенно, разбърква се с шпатула внимателно от долу нагоре, за да не спадат.
Изсипа се в правоъгълната тава на фурна, покрита с хартия за печене. Пече се на 160°C до готовност.
Когато се изпече, още топъл блатът се навива на руло заедно с хартията.
Рулото се намазва с разбитата сладкарска сметана, към която сме добавили пудрата захар и кондензираното мляко.
В купа се отделя около половината от сместа и се добавят 2 пълни супени лъжици ягодово сладко.
Блатът се развива и се намазва обилно с приготвената смес, след което се навива отново на руло.
Със заделената сметана се намазва вкусното сладко руло отгоре и от страни.
С масления крем, който сме приготвили от маслото и кондензираното мляко (маслото се разбива на максимална мощност с миксера до побеляване около 5 минути, добавя се постепенно кондензираното мляко и бъркането продължава още 10 минути минути - до получаване на пухкав крем), оцветяваме с гелови боички и се шприцоват цветята.
Черните захарни топчета се ползват за център на цветята на моето красиво пандишпаново руло.