Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Красиво пандишпаново руло

Красиво пандишпаново руло

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Красиво пандишпаново руло
Снимка: Дони Ники
1 / 5
13/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Това пандишпаново руло е наслада за очите"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 бакпулвер (5 г)
  • Крем за намазване
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 50 г
  • кондензирано мляко - 100 мл
  • ягодово сладко - 2 с.л.
  • Маслен крем
  • масло - 250 г
  • кондензирано мляко - 200 г
  • гелови боички
  • захарни топчета - черни за център на цветята
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйца със захарта се разбиват с миксера на до побеляване на сместа (7 минути).

Предварително пресятото брашно с какаото и бакпулвера се прибавят постепенно, разбърква се с шпатула внимателно от долу нагоре, за да не спадат.

Изсипа се в правоъгълната тава на фурна, покрита с хартия за печене. Пече се на 160°C до готовност.

Когато се изпече, още топъл блатът се навива на руло заедно с хартията.

Рулото се намазва с разбитата сладкарска сметана, към която сме добавили пудрата захар и кондензираното мляко.

В купа се отделя около половината от сместа и се добавят 2 пълни супени лъжици ягодово сладко.

Блатът се развива и се намазва обилно с приготвената смес, след което се навива отново на руло.

Със заделената сметана се намазва вкусното сладко руло отгоре и от страни.

С масления крем, който сме приготвили от маслото и кондензираното мляко (маслото се разбива на максимална мощност с миксера до побеляване около 5 минути, добавя се постепенно кондензираното мляко и бъркането продължава още 10 минути минути - до получаване на пухкав крем), оцветяваме с гелови боички и се шприцоват цветята.

Черните захарни топчета се ползват за център на цветята на моето красиво пандишпаново руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: