Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците.
Разбиваме белтъците, към тях добавяме солта, лимоновия сок и накрая прибавяме половината захар.
Жълтъците разбиваме с останалата захар и ванилията.
Към белтъците на сняг добавяме разбитите жълтъци, разбъркваме добре и малко по малко добавяме брашното.
В сладкарски пош с кръгъл накрайник слагаме от готовото тесто за сладките и оформяме нашите бишкоти в тава застлана с хартия за печене. Отгоре ги поръсваме с пудра захар.
Печем бишкотите Савоярди класически в предварително загрята фурна на 170 градуса за 25-30 минути.
Може да хапвате бишкотите със следобедно кафе или да ги включите в приготвянето на празнична бишкотена торта, други вкусни сладкиши с бишкоти и т.н.