Начин на приготвяне
Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера, розмарина, лимоновата кора и солта.
Добавете яйцата, разбийте до получаване на гладка смес. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Прибавете орехите.
Разделете тестото на две. Оформете всяка половина на руло с дължина около 14 см.
Сложете рулата на около 6‐7 см едно от друго върху леко подмазана тава и сплескайте, докато станат дебели около 5 см.
Разбийте жълтъка с млякото и намажете рулата. Печете 20-25 минути при 200°С или докато печивото леко покафенее.
Оставете да изстине в тавата около 1 час. Пренесете го върху дъска за рязане и нарежете диагонално на резени, дебели около 1 ½ см.
Наредете бисквитите легнали в тавата и печете 10 минути при 150°. Обърнете ги от другата страна и печете още 10‐15 минути или докато станат сухи и хрупкави.
Оставете бишкотите да изстинат напълно върху телена решетка.
Розмариновите бишкоти са готови.