Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Безглутенови кремчета с прасковено пюре

Безглутенови кремчета с прасковено пюре

Безглутенови кремчета с прасковено пюре
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези безглутенови кремчета се приготвят за има-няма 30 минути, а се хапват за 30 секунди"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • кафява захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • жълтъци - 3 бр.
  • нишесте - 200 г от тапиока
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • За прасковеното пюре
  • праскови - 4 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме прасковеното пюре, като обелваме прасковите и ги нарязваме на парчета.

Сипваме ги в тенджера, добавяме водата и захарта и кипваме. Варим до сгъстяване, добавяме лимоновия сок и намачкваме хубаво. Оставяме настрани.

Кипваме млякото в тенджера на котлона. Добавяме захарта, ваниловата захар и пакетчето ванилия.

Смесваме нишестето от тапиока с водата и го наливаме в млякото. Веднага след това добавяме и разбитите жълтъци.

Намаляваме температурата и варим при постоянно бъркане до сгъстяване и образуване на крем. Оставяме го да се охлади.

В десертни чашки сипваме на дъното 2 лъжици от пюрето, отгоре сипваме 3-4 лъжици крем, а върху него добавяме по 1 лъжица от пюрето.

Прибираме плодовите кремчета в хладилника за една нощ.

Получават се много нежни безглутенови кремчета, който прилича на обикновен нишестен крем, но е с по-различна консистенция.

Освен това нишестето от тапиока е много богато на фибри и протеини.

Безглутеновите кремчета с прасковено пюре са чудесен летен десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: