Начин на приготвяне
Първо, приготвяме прасковеното пюре, като обелваме прасковите и ги нарязваме на парчета.
Сипваме ги в тенджера, добавяме водата и захарта и кипваме. Варим до сгъстяване, добавяме лимоновия сок и намачкваме хубаво. Оставяме настрани.
Кипваме млякото в тенджера на котлона. Добавяме захарта, ваниловата захар и пакетчето ванилия.
Смесваме нишестето от тапиока с водата и го наливаме в млякото. Веднага след това добавяме и разбитите жълтъци.
Намаляваме температурата и варим при постоянно бъркане до сгъстяване и образуване на крем. Оставяме го да се охлади.
В десертни чашки сипваме на дъното 2 лъжици от пюрето, отгоре сипваме 3-4 лъжици крем, а върху него добавяме по 1 лъжица от пюрето.
Прибираме плодовите кремчета в хладилника за една нощ.
Получават се много нежни безглутенови кремчета, който прилича на обикновен нишестен крем, но е с по-различна консистенция.
Освен това нишестето от тапиока е много богато на фибри и протеини.
Безглутеновите кремчета с прасковено пюре са чудесен летен десерт!