Начин на приготвяне
Много леки кремчета с кайсии, подходящи за топлите летни дни!
Отделяме 1 ч.ч. от млякото и в него разбъркваме нишестето. Останалото мляко кипваме на котлона.
Добавяме захарта, ванилията и лимонената захар. На тънка струйка наливаме сместа с нишестето и варим при постоянно бъркане до сгъстяване.
Отместваме от котлона и оставяме крема да се охлади. След това го смесваме с йогурта и лимонената кора.
Нарязваме кайсиите на дребно и ги сипваме в крема.
Разбъркваме и разпределяме плодовия крем в бурканчета. Отгоре поставяме по 2-3 малки парченца кайсии.
Прибираме кремчетата с кайсии в хладилника за 1-2 часа и след това сервираме.