Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с праскови в купички

Бисквитена торта с праскови в купички

Бисквитена торта с праскови в купички
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
06/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Бисквитена торта с праскови, сервирана в купички"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета обикновени
  • захар - 4 с.л.
  • нишесте - 2 пакетчета ванилия
  • жълтъци - 2 бр. разбити
  • ванилия - 1 пакетче
  • прясно мляко - 1 л
  • праскови - 3 бр.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 300 г
  • прясно мляко - за бисквитите
  • За украса
  • праскови - 2 бр.
  • шоколадови пръчици - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме трите праскови и ги нарязваме на дребно. Сипваме ги в касерола, добавяме кафявата захар и задушаваме на котлона за 3-4 минути, като постоянно разбъркваме.

Отделяме 1 ч.ч. от млякото и в него разтваряме нишестето.

Кипваме останалото мляко със захарта и ванилията на котлона. Добавяме жълтъците, разбъркваме и веднага след това наливаме разтвореното нишесте. Варим до сгъстяване на ваниловия пудинг и отместваме от котлона.

Добавяме задушените праскови.

Започваме да редим бисквитените тортички.

Топваме бисквити в прясно мляко и поставяме на дъното на купички /в зависимост от големината на купичките поставяме и нужния брой бисквити, за да се получи един ред/. Намазваме отгоре с 1 лъжица заквасена сметана и върху нея сипваме 1-2 лъжици от прасковения крем.

В такава последователност подреждаме догоре, като завършваме с крем.

Прибираме тортата в чашки в хладилника за 1 нощ.

Преди да сервираме бисквитената торта с праскови в купички, украсяваме с резенчета праскови и поръсваме с шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: