Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, докато се получи гъста, пищна пяна. При непрекъснато бъркане малко по малко добавяме и сметаната. Пресяваме брашното с набухвателя, канелата и содата и на части го добавяме към яйчено-сметановата смес.
Почистваме крушите от сърцевината и семките и нарязваме на резени. Напръскваме дъното на една силиконова форма с лимонов сок и отгоре подреждаме резените круши в спираловидна или друга форма.
Заливаме плодовете с готовата тестена смес и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути до образуването на златиста коричка.
Оставяме пая да се охлади във формата, след което го обръщаме върху подходяща чиния, поръсваме с пудра захар и поднасяме.
Коментари