Сочен прасковен сладкиш с два крема

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5313k2k8252
Сочен прасковен сладкиш с два крема
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
07/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Сочен сладкиш с праскови и два крема за един хубав и сладък следобед"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първия крем, като кипваме млякото със захарта и ванилията.

Разтваряме нишестето във водата и го добавяме в млякото.

Веднага добавяме жълтъците и бъркаме до сгъстяване.

Отместваме от котлона и добавяме маслото.

Оставяме крема да се охлажда.

Втория крем приготвяме, като смесваме всички продукти и разбъркваме хубаво.

Блатовете за плодовия сладкиш приготвяме, като разбиваме яйцата, захарта, лимонената кора, ванилията и след това добавим млякото, рикотата, олиото, бакпулвера и накрая брашното.

Изсипваме хомогенната смес в правоъгълна тавичка върху хартия за печене.

Печем на 200 градуса 25 минути.

Разрязваме готовия охладен сладкиш през средата вертикално, за да получим 2 квадрата.

Единия квадратен блат намазваме с първия крем и подреждаме тънки парченца праскови. Отгоре поставяме втория блат и го намазваме равномерно с втория крем.

Прибираме прасковения сладкиш в хладилника за 4-5 часа, да се стегне.

Сервираме сочния прасковен сладкиш с два крема, като го нарязваме на парчета, поставяме ги в чинийки, отгоре подреждаме парчета праскови и поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: