Доматена салца

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
142
264
10/09/2013
"Доматена салца, която ще ви накара да си отворите втори пакет чипс!"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 742
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • домати - 3 големи
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 40 - 50 мл
  • босилек - шепа пресни листа, може и магданоз
  • черен пипер
  • бял пипер
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете доматите, обелете лука и чесъна, измийте босилека или магданоза. Ако обичате, може да използвате и кориандър, както и сока на половин лайм.

Всичко се нарязва на едри парчета и се пасира за кратко в кухненски робот. Не трябва да става на пюре, а да има по-едри парченца.

Ако нямате робот, просто нарежете всичко на ситно и го смесете със зехтина и подправките, които се добавят на вкус.

Бон Апети!

Елегантна иноксова сосиера 100 мл.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Елегантна иноксова сосиера 100 мл.
6.60 лв.
5.08 лв.
Виж ››

Перфектния завършек на едно ястие обикновено е апетитният сос, а какъв по-добър начин да го поднесе от красива иноксова сосиера.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар