Пилешки късчета и зеленчуци в тиган

08/07/2020
"Всяка минута чакане за приготвянето на пилешките късчета със зеленчуци си заслужава "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 318
  • Преглеждания за месеца1021
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, чушки - на ленти, моркови настъргани, домат и тиквичка се нарязват на кубчета.

В дълбок тиган от 3.8 л се загрява олио, запържва се пилешко месо, докато побелее и водата му изври. Добавя се нарязан ситно лук и чесън с щипка сол, готви се да омекне.

Прибавяме чушки, моркови и готвим под капак да омекнат. Тиквичката и трябва малко време затова прибавяме и нея за кратко, а след 3 минути сипваме кубчета домати, червен пипер, черен пипер, чубрица, дафинов лист и кимион.

Налива се бялото вино и готвим на умерен огън под капак до готовност на зеленчуците и месото.

Към края прибавям изцеден лимонов сок смесен с лъжичка мед, разбърква се и след 2-3 минути селската манджа е готова.

Поднасяме пилешката гозба с нарязан магданоз и чаша бяло вино.

Много вкусно, чудесна лятна гозба - пилешки късчета и зеленчуци в тиган!

Добър апетит!

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар