Сладко от бъзак

SvilenSvilenНовак
10/09/2013
Приготвяне45 мин.
Готвене100 мин.
Общо145 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 512
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • бъзак - зрели плодчета
  • захар - 1 към 1 с количеството бъзак
  • лимонтузу - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се зрели плодове бъзак, като задължително не трябва да има зелени, нагнили, недоузрели зрънца. Негодните се почистват и бъзакът се измива.

Отцежда се и се поръсва със захарта. Престоява така 24 часа. След това сладкото се вари по стандартния начин - слага се на котлона с малко вода (около 100 мл за 1 кг плод).

Вари се до сгъстяване, накрая се разбърква с лимонена киселина и се разсипва топло в бурканчета, които веднага се затварят и обръщат.

По същия начин се приготвя сладко от черен бъз, като може да накиснете плодовете за 1 нощ, не за денонощие.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Отговор
Отговор
21.09.2015 08:52
Наистина си "свещена простота", личи от написаното.
1
0
мони ралчева
мони ралчева
25.10.2013 17:03
леле до сега съм си мислила че бъзак и черен бъз е едно и също а къде се намира този бъзак?о свещена простота
2
1