Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца с домати и лук в тиган

Яйца с домати и лук в тиган

Яйца с домати и лук в тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Експериментирахме в кухнята и се получи чудесен аламинут с яйца, домати и лук"

Необходими Продукти

  • лук - 1 голяма глава стар
  • домати - 1 на кубчета
  • яйца - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • риган
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се стар лук на парченца, домат на кубчета, скилидки чесън на ситно.

В тиган се загрява олио, задушаваме лук, чесън с малко сол да сменят цвета си.

Добавя се кубчета домат, готвим да изври водата.

Овкусява се с щипка захар и още малко сол.

С лъжица се оформят 4 гнезда, чукваме по 1 яйце и под капак се запича, докато стегнат или леко рохкави по избор.

Поръсваме вкусните яйца на очи с риган и щипка пушен червен пипер и готово.

Чудесна бърза лятна вечеря са тези яйца с домати и лук в тиган!

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: