Солен кекс със сирене, кашкавал и маслини

Христинка КолеваХристинка Колева
Чирак
108
2k
407
188
09/07/2020
"Супер вкусен солен кекс за закуска или за когато си пожелаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 483
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава.

Кашкавалът се настъргва на едро.

Кравето масло се разтопява и охлажда.

В купа се поставя млякото и към него се добавят двата вида соди. След като сместа спре да шупти, се добавят яйцата. Разбърква се до еднородност.

Прибавят се олиото, кравето масло, сиренето и кашкавалът. Сместа се разбърква с лъжица и се добавя брашното.

Тестото се изсипва в кръгла кексова форма и отгоре се нареждат нарязаните маслини.

Вкусният солен кекс се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.

След като кексът се е опекъл, се оставя около 5-6 минути във формата и тогава се обръща в поднос.

Да ви е вкусно с този разкошен солен кекс със сирене и кашкавал!

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар