Пестил от праскови с мед

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
403
2k
2k
490
1
09/07/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праскови - 2 кг
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 кг
  • мед - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • пектин - 2 с.л.
  • глюкоза - 2 с.л.
* мерки и количества
Пестил

Начин на приготвяне

Нарязваме прасковите на парчета и ги сипваме в тенджера.

Добавяме водата и кипваме. Варим 20 минути и пасираме до гладко пюре директно в тенджерата.

Връщаме на котлона и добавяме захарта, меда, глюкозата и ванилията. Намаляваме котлона.

Варим сладкото от праскови 15 минути и прибавяме пектина, разтворен в малко вода и лимоновия сок.

Продължаваме да варим при постоянно бъркане на слаб огън, докато гъстата смес започне да се отделя от съда при бъркането.

Изсипваме сместа в правоъгълна форма, покрита с хартия за печене и заравняваме.

Оставяме 1-2 часа и нарязваме вкусния пестил на парчета.

Нарязания пестил от праскови с мед оставяме до другия ден на стайна температура, да се стегне хубаво, и след това консумираме.

Стилен стъклен буркан за сладко - 260 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен стъклен буркан за сладко - 260 мл
3.90 лв.
Виж ››

Когато искате не само да приготвите най-вкусното сладко на света, но и да се изфукате с него - трябва ви този симпатичен стъклен буркан за сладко

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар