Мокър кекс с какао

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
15
10/07/2020
"Страхотно допълнение към кафето следобед - мокър кекс с какао "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 862
  • Преглеждания за месеца1115
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • захар - 250 г
  • краве масло - 150 г разтопено
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 2 прахчета
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • вода - 5 с.л. гореща
  • пудра захар - за поръсване
  • сироп
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа, наливаме разтопеното масло и добавяме захарта, яйцата, ванилиите и щипка сол.

Разбиваме с миксер на най-високата степен за 5 минути, докато се разтопи захарта.

Прибавяме киселото мляко и разбъркваме.

В купа разтваряме какаото с горещата вода и прибавяме ¼ от кексовата смес, разбъркваме.

В намаслена и поръсена с брашно форма за кекс, сипваме яйчената смес, върху нея изливаме какаовата и с дървено шишче правим въртеливи движения, за да разбъркаме двете смеси за двуцветния кекс.

Печем пухкавия кекс в предварително нагрята на 170 градуса фурна за около 50 минути.

Приготвяме си сиропа, като смесим всички съставки и варим за 7 минути, след завиране.

Изваждаме готовия кекс от фурната и заливаме със студения сироп.

След като попие сиропа и се охлади, обръщаме кекса върху чиния и поръсваме с пудра захар.

Сочен и много вкусен мокър кекс с какао!

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар