Любима домашна Баклава
Omiljena domaća baklava
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Баклава»Любима домашна Баклава

Любима домашна Баклава

Любима домашна Баклава
Снимка: Дани Георгиев
1 / 2
13/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне3 мин.
Готвене50 мин.
Общо53 мин.
Порции10
"Най-вкусната домашна баклава - ще опитате ли да я приготвите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне:

Първо, направете захарния сироп, като в тенджера сложите водата и захарта.

Оставете на котлона да ври на средна температура до получаване на гъст сироп.

След като е готов, го оставете да изстине. Разтопете маслото.

В хубаво намазнена тава сложете 5 бр. кори, след което намажете равномерно с масло и поръсете с част от орехите.

Отгоре наредете още 5 бр. кори, пак масло и орехи и така до края (разпоредете си орехите, така че да ви стигнат за 3 реда).

Нарежете баклавата и я залейте със 150°C разтопено масло.

Загрейте фурната на горен и долен реотан на 160-170°C и печете за около 40-50 мин и до получаване на кафяво-златист цвят.

Извадете я от фурната и я залейте със студения сироп.

Когато класическа баклава се охлади, я оставете в хладилника за около 12 часа, след което може да ѝ се насладите.

Надявам се рецептата за тази домашна баклава да ви хареса, споделете мненията си.

Приятен апетит! ❤️

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: