Хляб от безглутеново брашно

Borislava DimitrovaBorislava DimitrovaПомощник Готвач14213361
22/02/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 395
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 400 г
  • царевично брашно - 100 г
  • вода - 250 мл затоплена
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Топличката вода разбъркваме с маята и захарта. Добавяме царевичното брашно и оставяме да шупне.

Когато сместа се надигне добавяме олио и сол и оризовото брашно.

Тъй като оризът е по-тежък, хлябът няма да стане пухкав, а малко по-глетав, но затова пък вкусен.

Печем на 180 градуса 50 мин.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар