Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодов сладкиш с лимонова глазура

Плодов сладкиш с лимонова глазура

Плодов сладкиш с лимонова глазура5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • кафе еспресо - 1 с.л.
  • брашно - 180 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • кайсии - 5 бр.
  • краве масло - 60 г разтопено
  • глазура
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • пудра захар - 100 г
  • мента - листа
  • какао - 1 ч.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме с миксер яйцата със захарта и кафе, докато се разтопи.

Добавя се брашно и бакпулвер, а накрая ванилия и разбъркваме на кексова смес.

Отделя се чаша тесто и смесваме с какаото. В тавичка, където ще печем, разтопяваме маслото и отгоре сипваме бялата смес, върху нея тази с какао и минаваме през нея с дървено шишче.

Кайсии се срязват на две или на четвъртини и нареждаме отгоре тестото.

Печем в загрята фурна 175°C около 30-35 минути до суха клечка и изваждаме блата, като обръщаме върху решетка да се охлади.

После се поставя в чиния.

Приготвя се глазура, като се разбърква пудра захар с 1-2 ч.л. лимонов сок и заливаме плодовия сладкиш отгоре.

След като се охлади, глазурата стяга. Декорира се с парчета кайсии и листа мента за свежест.

Нарязва се и сервираме чудесен плодов сладкиш с лимонова глазура с леко кисел вкус от кайсиите и глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: