Нафпавок

Нафпавок

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
26/11/2015
"Не се опитвайте да произнесете името на този специалитет, типичен за Българската кухня, а си нарежете от него и му се наслаждавайте"
Приготвяне80 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 485
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото се оставя да се отцеди от водата. Нарязва се на късчета заедно със сланината. Поръсва се с подправки и получената смес се оставя така за 8 часа. После се тъпче в стомаха на прасе, който е бил предварително почистен и изкиснат.

Натъпканият мехур се връзва с канап. Слага се в дървено каче и се посипва със сол. Пристиска се с чист камък. Оставя се на хладно място, където да се суши през зимните месеци.

Когато дойде пролетта, се мести в дървесна пепел. Така може да престои до есента. Готовият продукт се реже и се поднася като мезе към червено вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Додо
Додо
04.01.2017 11:12
..... бих добавил само една корекция в съставките, вместо червен пипер - копър или резине, става с чудесен вкус! ....а още нещо ще добавя сол 21 грама на кг месо!
6
0