Начин на приготвяне
Почистете рибата - внимателно отстранете люспите и перките ѝ. Разрежете я по дължина и отстранете централната кост от главата почти до края на опашката. Овкусяваме рибата с лимонов сок, черен пипер и сол и я оставяме около 30 минути да се овкуси.
Пристъпваме към приготвяне на плънката. Накисваме филиите хляб, без корите, в прясното мляко, в което сме разбили и двете яйца.
Оставяме да престои около 4-5 минути, след което добавете граха, нарязаните на филии гъби и доматите, които сте обелили и нарязали на кубчета. Добавете подправките и маслото и объркайте до получаването на еднородна смес.
Напълнете рибата с така приготвената смес. Увийте я в пергаментова хартия и запечете за около 30 минути в загрята на 180 г фурна. Поднесете със задушени картофи.