Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Фогош - пълнена бяла риба

Фогош - пълнена бяла риба

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Фогош - пълнена бяла риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 бр. по - голяма по избор
  • бяло вино - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 80 г
  • за плънката
  • домати - 2 бр.
  • грах - 2 с.л. консервирана
  • гъби - 150 г
  • масло - 20 г
  • хляб - 3 филии бял
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 30 мл
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата - внимателно отстранете люспите и перките ѝ. Разрежете я по дължина и отстранете централната кост от главата почти до края на опашката. Овкусяваме рибата с лимонов сок, черен пипер и сол и я оставяме около 30 минути да се овкуси.

Пристъпваме към приготвяне на плънката. Накисваме филиите хляб, без корите, в прясното мляко, в което сме разбили и двете яйца.

Оставяме да престои около 4-5 минути, след което добавете граха, нарязаните на филии гъби и доматите, които сте обелили и нарязали на кубчета. Добавете подправките и маслото и объркайте до получаването на еднородна смес.

Напълнете рибата с така приготвената смес. Увийте я в пергаментова хартия и запечете за около 30 минути в загрята на 180 г фурна. Поднесете със задушени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: