Начин на приготвяне
Дълбок и широк тиган за пържене.
Свинското каре е добре да бъде полузамразено твърдо месо. Така ще бъде удобно, първо, да се почисти от жилки, ако има такива и малките тлъстини и второ - много правилно се реже на тънки скалопини, а това последното е важно за тази рецепта, тънко нарязани, около 3 мм.
Лимонът се нарязва на тънки резени, около 4 бр. Оставят се настрана до ползването им.
Изцежда се сокът, оставя се настрана.
В тиган се загрява захтинът. Скалопините се напудрят само в брашно и се потапят в горещата мазнина, за да се запържат за около 3 до 4 мин. Отгоре се поставят и резените лимони. Преди да се обърнат, се заливат със сока от лимон и се обръщат и от другата страна.
Захлупват се с капак и се готви за около 5 мин на умерена температура. Периодично се разклаща тиганът. Преди да се свалят от огъня се добавя и парчето масло, посоляват се със сол и черен пипер, разклаща се тиганът, за да облее маслото скалопините, готви се за още 1 мин и се свалят от котлона.
Пържолите са готови за сервиране с парче отстрани лимон.
За гарнитура съм добавила парче Галет с гъби.
Лимоновите Скалопини са много вкусни.
Източник: Fatto in casa da Benedetta