Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете:
Разбивате белтъците с миксер на висока скорост и постепенно добавяте захарта. Достатъчно е да разбиете белтъците до получаването на лек сняг.
Брашното пресяваме заедно с бакпулвера и ванилията. Към разбитите белтъци добавяме на части брашното (премесено с ванилия и бакпулвер). Добавяте разтопеното масло.
Разбивате до получаването на хомогенна смес. Готовото базово тесто разделяте на 4 равни части.
В първата част добавяте какаото и жълтъците. Във втората - червената боя и брашното. В третата - четирите жълтъка и брашното. В четвъртата - маковото семе и водата.
В подготвена с готварска хартия тава за печене наливате по две пълни с.л. тесто последователно от четирите цвята.
Наливате в центъра на тавата, стремейки се всеки следващ цвят тесто да бъде излято точно по средата.
Печем сладкиш в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути. След като се охлади, разрязвате на половина.
Приготвяне на пълнежа:
Добавяте пакета желатин към захарния сироп. Когато сместа шупне, добавяте към предварително намачкано крема сирене. Разбивате до получаването на хомогенна смес.
Сглобяване на сладкиша:
Поставяте в сладкарски ринг едната част блат и изливате пълнежа с кубчетата локум. Отгоре поставяте другия блат, като изпечената страна трябва да е отдолу, откъм пълнежа, а отгоре да бъде цветният разрез.
Увивате получения цветен сладкиш във фолио за съхранение.
Прибирате полския сладкиш Циганска пътека в хладилник, за да стегне пълнежът за 4 часа.