Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Полски сладкиш Циганска пътека

Полски сладкиш Циганска пътека

МарияМария
Новак
22137
Полски сладкиш Циганска пътека2 / 2
18/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ако искате да изненадате някой със страхотен десерт, пригответе този пъстър полски сладкиш и ще скриете шапката на всички."

Необходими Продукти

  • За базовото тесто
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • захар - 1 ч.ч.
  • белтъци - 10 бр.
  • краве масло - 1/2 ч.ч. разтопено и охладено
  • ванилия - 2 г
  • бакпулвер - 15 г
  • За кафявото тесто
  • какао - 1 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • За розовото тесто
  • червена боя
  • брашно - 1 с.л.
  • За бялото тесто
  • маково семе - 3 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • За жълтото тесто
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • За пълнежа
  • локум - 2 пакета
  • крема сирене - 600 г
  • желатин - 1 пакет (10 г)
  • сироп - 250 мл захарен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

Разбивате белтъците с миксер на висока скорост и постепенно добавяте захарта. Достатъчно е да разбиете белтъците до получаването на лек сняг.

Брашното пресяваме заедно с бакпулвера и ванилията. Към разбитите белтъци добавяме на части брашното (премесено с ванилия и бакпулвер). Добавяте разтопеното масло.

Разбивате до получаването на хомогенна смес. Готовото базово тесто разделяте на 4 равни части.

В първата част добавяте какаото и жълтъците. Във втората - червената боя и брашното. В третата - четирите жълтъка и брашното. В четвъртата - маковото семе и водата.

В подготвена с готварска хартия тава за печене наливате по две пълни с.л. тесто последователно от четирите цвята.

Наливате в центъра на тавата, стремейки се всеки следващ цвят тесто да бъде излято точно по средата.

Печем сладкиш в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути. След като се охлади, разрязвате на половина.

Приготвяне на пълнежа:

Добавяте пакета желатин към захарния сироп. Когато сместа шупне, добавяте към предварително намачкано крема сирене. Разбивате до получаването на хомогенна смес.

Сглобяване на сладкиша:

Поставяте в сладкарски ринг едната част блат и изливате пълнежа с кубчетата локум. Отгоре поставяте другия блат, като изпечената страна трябва да е отдолу, откъм пълнежа, а отгоре да бъде цветният разрез.

Увивате получения цветен сладкиш във фолио за съхранение.

Прибирате полския сладкиш Циганска пътека в хладилник, за да стегне пълнежът за 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: