Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с праскови Коблер

Сладкиш с праскови Коблер

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Сладкиш с праскови Коблер
Снимка: Рая Андонова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ако досега не сте хапвали такъв сладкиш с праскови, непременно го направете"

Необходими Продукти

  • за плодовата част
  • праскови - 6 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 к.л.
  • за сместа
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • растително мляко - 3/4 ч.ч.
  • канела - за поръсване
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се обелват и нарязват на четвъртинки, а после всяка четвъртинка по дължина на няколко (3-4) тънки филийки.

Слагат се в тенджера заедно със захарта (1/2 ч.ч.) и когато котлонът загрее, се разбърква добре, докато се разтопи всичката захар. След това се оставя на по-ниска степен, докато се посгъсти сокът.

Включва се фурната да се загрее на 170 градуса.

През това време се приготвя сместа. За целта всички сухи съставки (брашно, захар, бакпулвер и сол) се смесват в купа и се разбъркват. Към тях се прибавя млякото и се разбърква до хомогенна смес.

В тавичка се налива олиото и се разпределя по цялото дъно и малко в долната част от стените.

Изсипва се сместа и върху нея се разпределят с лъжица прасковите заедно с всичкия сок.

Може да изглежда много и доста воднисто, но във фурната се оправя и става чудесно. Сместа излиза над прасковите и се изпича добре, а те остават на дъното.

Накрая се поръсва обилно с канела върху прасковите и се слага да се пече. Сладкишът с праскови се пече около 40 минути или докато стане златисто.

Когато Коблерът е готов, се изважда от фурната и се оставя поне 5-10 минути да изстине преди сервиране.

Сладкиш с праскови Коблер - непременно го опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: