Свинско каре с гъбен сос

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Свинско каре с гъбен сос
Снимка: Татяна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Истинска класика - свинско с гъбен сос"

Необходими Продукти

  • свинско каре - 500 г
  • сол
  • галета - 5 с.л. пълнозърнеста със семена
  • масло - 100 г
  • челядинки - 300 г
  • брашно - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • гъбен сос - 2 с.л. на прах
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското каре се нарязва на 2 порции. Овкусява се със сол и черен пипер. Овалва се в пълнозърнестата галета със семена.

Половината масло се слага в тиган да загрее. И 2-те пържоли се запечатват от двете страни повечко. Отстраняват се свинските карета от тигана.

Челядинките се измиват добре.

В същия тиган се добавя останалото масло. Гъбите се запържват. Отстраняват се от тигана.

В останалата мазнина се запържват останалата пълнозърнестата галета и червеният пипер.

Добавя се вода около 400 милилитра при непрекъснато разбъркване.

Добавя се гъбения сос на прах. Добавят се гъбите и пържолите.

Оставя се да покъкри.

Насладете се на порция свинско каре с гъбен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: