Чорба от горски гъби

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Чорба от горски гъби
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Особено вкусна става гъбената чорба, когато лично сте набрали гъбите"

Необходими Продукти

  • горски гъби - 400 г (припанки и вретенки)
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 2 шепи
  • девесил - 1 стрък
  • магданоз
  • черен пипер
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • краве масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват хубаво от попадналите песъчинки. Ако са по-големи, се нарязват, а малките се оставят цели.

В тенджера се загрява олиото. В него се задушават дребно нарязаните лук и морков.

Добавят се гъбите. Готвят се 3-4 минути и се налива 1.5 л вода.

Гъбената чорба се посолява и се вари до омекване на гъбите.

Прибавя се ориза и се вари до готовност.

Чорбата се подправя с магданоза, черният пипер и девесила.

Накрая се добавя и бучката краве масло.

Приятен апетит с тази вкусна чорба от горски гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: