Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Боб с горски гъби и бекон

Боб с горски гъби и бекон

Боб с горски гъби и бекон
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • гъби - 5 - 6 бр. горски сърнели
  • бекон - 200 г пушен
  • чушки - 1 прясна чушка
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 1 червен
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в студена вода за една нощ, измива се и се слага да се вари.

След около 30 мин. водата се сменя и се налива нова. Запържва се лукът, чесънът, чушката и доматът, и се добавят към боба да врат, докато омекнат. Добавете и солта.

В същата мазнина се задушават почистените и измити гъби и беконът, нарязан на парчета.

10 мин. преди да свалите боба, ги добавете към него, сложете подправките черен пипер, чубрица, джоджен, червен пипер.

Размийте брашното с малко вода и добавете от бобената чорба, изсипвайте по-малко в тенджерата, като бъркате непрекъснато, оставете за още 5 мин. и свалете от котлона.

Поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: