Начин на приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на тънки филийки, внимателно се начукват, поръсват се с черен пипер и сол и част от билките. От едната страна намажете със сирене, навийте рулото вътре.
Поставете рулата в дълбок тиган, поръсете с подправки (ако нямате готова смес, тогава можете да смесите и смелите розмарин, мащерка и градински чай).
Разтопете маслото в гювеч (тенджера) и добавете зехтин, сложете сплескания и наситнен чесън и загрейте за минута.
Запържете пилешкото руле от всяка страна (приблизително 3 минути на страна).
Добавете няколко листа градински чай.
Увеличете котлона и налейте част от виното 40 мл, оставете алкохола да се изпари. Налейте останалото вино, намалете котлона и оставете да къкри около 5-6 минути.
Добавете гъбите, покрийте с капак и оставете пилешките руладини да къкрят на слаб огън около 20 минути.
По време на задушаване внимавайте сосът да не се изпари. Добавете горещ бульон, ако е необходимо.
Когато пилето с гъби е готово, можете да разредите 1 ч.л. горчица и няколко с.л. сметана (или кисело мляко) в получения сос по желание или просто да поръсите зехтин.
Приятен апетит с моите апетитни пилешки рулца с горски гъби!
Коментари