Начин на приготвяне
Изчистваме бялата риба и я подсушаваме.
Нарязваме бялата риба внимателно на филета и махаме останалите кости.
Поръсваме всяко филе от риба двете страни с малко сол и черен пипер.
Взимаме подходяща купичка или дълбока чиния. Разбиваме в нея яйцата. Към тях прибавяме бирата и брашното и сол на вкус. Разбъркваме.
Приготвяме си тиган с незалепващо покритие, сипваме в него мазнина и го слагаме на котлона да загрява.
Взимаме филе риба, потапяме го в панировката и го пържим в тиган до готовност от двете страни.
Сервира се топла панираната риба, като може да се изстиска сока на лимон върху нея.
За гарнитура на Бяла риба пане с бира аз използвах зелена салата, добавих чери доматче и дресинг от майонеза и горчица.