Бяла агнешка супа

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Бяла агнешка супа
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Невероятен български вкус, събран в купичка бяла агнешка супа"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • бульон - около 1 л. агнешки
  • ориз - 2 с.л.
  • джоджен - щипка сух
  • черен пипер - щипка
  • зехтин
  • сол
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкия комплект (дроб-бял и черен, сърце, бъбреци) в подсолена вода. Прецедете бульона, а дреболиите нарежете на малки парченца.

В тенджера загрейте 1 к.ч. зехтин. Запържете наситнения лук и моркова нарязан на кубчета. Пуснете нарязаните дреболии и запържете и тях за кратко. Овкусете с щипка черен пипер.

Налейте прецедения бульон и когато супата кипне добавете ориза и щипка джоджен. Сварете до готовност.

В купа разбийте яйцето с киселото мляко. Към застройката излейте по черпак от топлата супа и когато темперирате добре, върнете всичко в тенджерата.

Поръсете агнешката супа с щипка пресен ситно нарязан джоджен и щипка черен пипер.

Да ви е сладко! Бялата агнешка супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: