Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем с миксер. Добавете киселото мляко и олиото, като продължавате да бъркате.
Щом се усвоят, слагайте на малки количества брашното, смесено с ванилията и бакпулвера.
От готовата смес отделете 1/2 ч.ч. и добавете какаото. Разбъркайте, докато се смеси напълно.
Намажете формата с олио и поръсете с брашно.
Сложете бялата смес на дъното, а отгоре кафявата. С леки въртеливи движения смесете леко двете смеси.
Печете мраморния кекс в загрята фурна на 180°C до готовност.
Извадете, оставете да изстине и махнете формата.
Полейте класическия мраморен кекс по желание с шоколад или поръсете с пудра захар.
Коментари