Веган торта с бисквити

Веган торта с бисквити

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
808
4k
4k
1k
4
25/07/2020
"Приказна веган торта, с която нямаме търпение да се запознаем"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо837
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 1 ч.ч. от 300 мл (фин)
  • вода - около 3 и ½ ч.ч.
  • кафява захар - 5 с.л. кристална
  • захар - 6 с.л. бяла кристална
  • ванилия - 1 пакетче
  • рожков - 1 с.л. + за поръсване/украса
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 2 шепи натрошени + 1 шепа за украса
  • бисквити - 30 - 35 обикновени (постни)
  • какао - 2 с.л. зърна парченца + за 1 с.л. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна веган торта с бисквити с царевичен двуцетен крем може да приготвим в няколко стъпки:

1. Продуктите отмерваме с чаена чаша с капацитет 300 мл. Сипваме царевичния грис, постепенно във врящата вода, като през това време разбъркваме с телена бъркалка, за да не стане на бучки. Финият царевичен грис се сварява буквално за минутка-две и затова, малко след като сме го прибавили към водата, сваляме тенджерата от котлона. Добре е сместа да е кремообразна (но не много рядка), а не много гъста, тъй като в последствие качамакът се стяга и сгъстява допълнително.

2. В отделен със сипваме 1/3 от сварения царевичен грис. Разбъркваме с какао, рожков, натрошени орехи и кафява кристална захар (на вкус).

3. Останалото количество царевична смес в тенджерката, овкусяваме с бяла кристална захар на вкус (бяла, за да запазим светлия цвят на качамака), какаови зърна на парченца и ванилия.

4. Започваме да редим веган тортата в малка правоъгълна дълбока тавичка. Трябва да правим всичко много бързо, тъй като качамаченият крем започва да се стяга, а на нас ни трябва, докато е още кремообразен.

Обикновените постни бисквити потапяме за няколко секунди в студена вода, за да омекнат леко, преди да ги подредим в тавичката.

Първи ред – обикновени бисквити (редим по цялото дъно).

Втори ред – жълт цвят – светъл ванилов царевичен крем (разстиламе 1/2 от сместа, като запълваме добре краищата и уплътняваме между бисквитите).

Трети ред – обикновени бисквити.

Четвърти ред – кафяв цвят – какаов царевичен крем (разстиламе и уплътняваме добре).

Пети ред – отново постни обикновени бисквити.

Шести ред – завършваме със светъл ванилов царевичен крем (другата половина от сместа), който разстиламе равномерно. Ако вече се е стегнал, притискаме леко и заравняваме с длан и потупваме леко, за да се заглади.

5. Накрая украсяваме готовата бисквитена торта. По желание може да поръсим рожков във форма на спирала, от вътре да я запълним спираловидно с орехови ядки (половинки) и отстрани на картинката да поръсим с какаови зърна на парченца и натрошени орехи, както е на снимките.

6. Оставяме за 1-2 или 3 часа да се стегне и поднасяме. Добре е да не престоява повече от няколко часа, а да се оползотвори на същия ден, за да не промени вкуса и аромата си.

Чудесна лесна веган торта с бисквити и два вида царевичен крем. Бърза за приготвяне, подходяща за спонтанни специални поводи, когато е желаем да сътворим нещо сладко по-бързо.

Нежна и вкусна веган торта с бисквити!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар