Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Провансалски кюфтета

Провансалски кюфтета

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Провансалски кюфтета
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Перфектната чиния се състои от провансалски кюфтета и подходяща гарнитура към тях"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - щипка
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • масло - 50 г меко
  • копър - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. Провансал
  • хляб - 1 филия, пълнозърнест
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата със сол, черен пипер и поставете в хладилник за 15 минути. Смесете масло с билки и лимонов сок. Накиснете филията в студена вода за 10 минути. След това изстискайте и добавете към каймата. Направете 8 кюфтета с хляб.

Запържете ги на силен огън, след това намалете котлона и запържете още 10 минути.

Сложете приготвените пържени кюфтета в загрята чиния, залейте с олио и билки, гарнирайте с домати и пресен копър.

Провансалски кюфтета се поднасят с всякаква гарнитура - картофено пюре, сварен ориз, задушени зеленчуци или богата зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: