Начин на приготвяне
Пастицио с тиквички и патладжан - вкусна гръцка мусака.
Сваряваме макароните и ги отцеждаме. Сипваме ги в дълбока тавичка.
Нарязваме патладжана на парчета и посоляваме. Оставяме го за 15 минути и изплакваме с вода.
Загряваме олиото в тенджера и запържваме каймата за 3-4 минути. Добавяме патладжана и водата и продължаваме да готвим.
Нарязваме чесъна на дребно и го добавяме в тенджерата.
Обелваме доматите, нарязваме ги на парчета, нарязваме и тиквичките. Прибавяме и тях в тенджерата. Задушаваме до изпарение на течността, добавяме черния пипер, босилека и солта и отместваме .
Изсипваме сместа върху макароните и заравняваме. Отгоре натрошаваме фетата.
Смесваме йогурта с настърганата моцарела и черния пипер и изливаме в тавичката върху останалите продукти.
Печем приготвеното пастицио на 200 градуса 30 минути.
Сервираме мусаката с макарони топла.