Начин на приготвяне
Патладжанът се обелва и нарязва на кубчета. Посолява се добре и се оставя около 15 минути да му изтече горчивият сок. След това се измива от сока и солта. Тиквичката и картофите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Лукът, пиперката и морковът се нарязват.
В тенджера на дъното се сгрява олио и се запържват лукът, пиперката и морковът. Добавят се картофите, а малко по-късно - и тиквичката и патладжанът.
Оризът се измива и се добавя в тенджерата, когато тиквичката и патладжанът са поомекнали. Слага се червен пипер и по желание 1 ситно нарязан домат.
Налива се вода в съотношение с ориза 3:1. Слага се сол на вкус и се вари, докато се свари оризът. След това се добавят и останалите подправки (черен пипер, чубрица и шарена сол) и се оставя да поври още малко, до 5 минути. Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз и се разбърква добре.