Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Бриош с череши и орехи

Бриош с череши и орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Бриош с череши и орехи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Готови сме да се потопим в удоволствието, наречено Бриош с череши и орехи"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г
  • мая - 10 г от кубче
  • яйца - 1 бр. малко
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 60 г
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • череши - 100 г почистени от костилките
  • орехи - 80 г
  • кафява захар - 2 с.л. за поръсване на разточения лист
  • масло - бучка
  • мак - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в затопленото прясно мляко. Към пресятото с щипка сол и ванилията брашно добавете едно малко яйце, настъргана лимонова кора и излейте млякото с маята.

Започнете да месите, като прибавяте по малко от кравето масло, докато го усвоите напълно в тестото.

Сложете оформеното тесто в купа, покрийте с парче найлон и оставете на топло докато втаса. Втасалото тесто разточете на набрашнена повърхност на дълъг и не много широк правоъгълник.

Намажете разточения лист с краве масло и поръсете с кафявата захар, почистените от костилките череши и нарязаните орехови ядки. Завийте листа на дълго руло, което прегънете на две и усучете.

Сложете рулото в продълговата форма за кейк и оставете на топло за 35-40 мин. Намажете втасалото руло с прясно мляко, примесено с 1 с.л. зехтин, и поръсете с макови семенца.

Сложете във фурната 1 купичка със студена вода, загрейте на 170 градуса фурната. Без вентилатор! Изпечете бриоша до приятен загар. Охладете печивото на решетка и след това нарежете.

Да ви е сладко! Бриошът с череши и орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: