Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в затопленото прясно мляко. Към пресятото с щипка сол и ванилията брашно добавете едно малко яйце, настъргана лимонова кора и излейте млякото с маята.
Започнете да месите, като прибавяте по малко от кравето масло, докато го усвоите напълно в тестото.
Сложете оформеното тесто в купа, покрийте с парче найлон и оставете на топло докато втаса. Втасалото тесто разточете на набрашнена повърхност на дълъг и не много широк правоъгълник.
Намажете разточения лист с краве масло и поръсете с кафявата захар, почистените от костилките череши и нарязаните орехови ядки. Завийте листа на дълго руло, което прегънете на две и усучете.
Сложете рулото в продълговата форма за кейк и оставете на топло за 35-40 мин. Намажете втасалото руло с прясно мляко, примесено с 1 с.л. зехтин, и поръсете с макови семенца.
Сложете във фурната 1 купичка със студена вода, загрейте на 170 градуса фурната. Без вентилатор! Изпечете бриоша до приятен загар. Охладете печивото на решетка и след това нарежете.
Да ви е сладко! Бриошът с череши и орехи е готов.