Начин на приготвяне
Плавно сипваме качамачения грис във врящата вода.
За да избегнем образуването на бучици, е добре да разбъркваме непрекъснато с телена бъркалка, докато го прибавяме, а след това да продължим с плоска дървена бъркалка, докато се вари. След 2-3 минутки грисът е сварен.
Дръпваме тенджерката от котлона и ароматизираме с ванилията (на прах или течна) и подслаждаме с бяла кристална захар на вкус (бяла – за да запазим светлия цвят на крема).
По желание прибавяме малко кокосово масло и разбъркваме равномерно. Кремът е подходящ, както за пълнеж на торти, еклери и др, така е и самодостатъчен.
По желание украсяваме отгоре с лъжичка сладко от горски плодове (малини) за всяка порция и отстрани поръсваме с натрошени орехови ядки и декорираме със сурови тиквени семки.
Ароматен лесен ванилов царевичен крем – нежна сладка идея!
Чудно Вкусно!