Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за Торта»Ванилов царевичен крем

Ванилов царевичен крем

Ванилов царевичен крем4 / 4
28/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Нежна сладост, която открихме под формата на ванилов царевичен крем"

Необходими Продукти

  • качамак - 200 гр фин грис
  • вода - 1 л
  • захар - ½ ч.ч. бяла (на вкус)
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • ванилия - 3 пакетчета (или 3 капки течна)
  • сладко от горски плодове - за украса (по желание)
  • ядки и семена - за украса (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плавно сипваме качамачения грис във врящата вода.

За да избегнем образуването на бучици, е добре да разбъркваме непрекъснато с телена бъркалка, докато го прибавяме, а след това да продължим с плоска дървена бъркалка, докато се вари. След 2-3 минутки грисът е сварен.

Дръпваме тенджерката от котлона и ароматизираме с ванилията (на прах или течна) и подслаждаме с бяла кристална захар на вкус (бяла – за да запазим светлия цвят на крема).

По желание прибавяме малко кокосово масло и разбъркваме равномерно. Кремът е подходящ, както за пълнеж на торти, еклери и др, така е и самодостатъчен.

По желание украсяваме отгоре с лъжичка сладко от горски плодове (малини) за всяка порция и отстрани поръсваме с натрошени орехови ядки и декорираме със сурови тиквени семки.

Ароматен лесен ванилов царевичен крем – нежна сладка идея!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: