Начин на приготвяне
Първо си правим маринатата, като смесваме всички съставки и блендираме.
В купа поставяме почистените бутчета и заливаме с маринатата да престоят 15-тина минутки, докато си направим картофите.
Картофките ги нарязваме на едри парчета, загряваме мазнина и ги сотираме за 7-8 минутки, като през това време ги овкусяваме в тигана със сол и подправки.
Застиламе си хартия за печене в подходяща тава, слагаме сотираните картофи и върху тях маринованите бутчета. Изсипваме отгоре и маринатата да покрие картофките. Покриваме със готварско фолио тавата.
Печем в предварително загрята фгурна на 180 градуса в режим вентилатор за 40 мин, след което махаме фолиото и печем още 40 мин.
Гръцките лимонени бутчета на фурна с картофки са готови!
Да ви е сладко!
Коментари