Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гръцки лимонени бутчета на фурна с картофки

Гръцки лимонени бутчета на фурна с картофки

МартинМартин
Чирак
33182106
Гръцки лимонени бутчета на фурна с картофки
Снимка: Мартин
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Гръцка рецепта за бутчета с картофи - препоръчваме с две ръце"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • фолио - за покриване
  • За маринатата
  • лимони - 2 бр.
  • джинджифил - 1/2 корен
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
  • мед - 50 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • риган - щипка
  • мащерка - щипка
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • За картофките
  • олио - за сотирането им
  • сол
  • черен пипер
  • майорана - по желание
  • риган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си правим маринатата, като смесваме всички съставки и блендираме.

В купа поставяме почистените бутчета и заливаме с маринатата да престоят 15-тина минутки, докато си направим картофите.

Картофките ги нарязваме на едри парчета, загряваме мазнина и ги сотираме за 7-8 минутки, като през това време ги овкусяваме в тигана със сол и подправки.

Застиламе си хартия за печене в подходяща тава, слагаме сотираните картофи и върху тях маринованите бутчета. Изсипваме отгоре и маринатата да покрие картофките. Покриваме със готварско фолио тавата.

Печем в предварително загрята фгурна на 180 градуса в режим вентилатор за 40 мин, след което махаме фолиото и печем още 40 мин.

Гръцките лимонени бутчета на фурна с картофки са готови!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартин
Мартин
Пропуснах да напиша, че лимона освен сока им, нстъргвам и корите им, и на двата лимона. Така се ароматът на лимон се усеща по-добре :)
28.07.2020 19:56