Начин на приготвяне
Нарязваме патладжана и го осоляваме. Оставяме го за 20 минути да се отцеди горчивината и го изплакваме.
Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги задушаваме за 3-4 минути в загрятото олио. Добавяме каймата и продължаваме да готвим 10-12 минути. Поръсваме с черен пипер, разбъркваме и отместваме от котлона.
Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно. Смесваме ги с патладжана, посоляваме и изсипваме в тавичка. Отгоре изсипваме задушената кайма и разбъркваме грубо.
Печем на 180 градуса 35 минути.След това изваждаме от фурната, подреждаме нарязаните топени сиренца, поръсваме с босилек и настърган кашкавал.
Връщаме запеканката във фурната и увеличаваме на 200 градуса.
Печем още 15 минути.
Сервираме веднага. Патладжанът с телешка кайма на фурна е много вкусен.